Top Social

MILLAINEN OLIN KUN ALOITIN YLÄASTEEN?

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017
Oon nyt viimesen parin kuukauden aikana ajautunut puhuun jonkun kanssa yläasteajoista ja siitä, että millasta siellä oli. Sitten ajattelin, että mikseipä kirjoittaa tästä blogiin? Kaikilla on omat kokemuksensa yläasteesta, mutta mä kerron teille nyt omani ja luulen, että jotkut voivat myös samaistua näihin asioihin. HUOMIO! Useimmat näistä asioista liittyi oikeastaan vaan mun ensimmäiseen vuoteen yläasteella! Yläasteen edetessä itsevarmuuskin kasvoi, joten ei hätää niille, jotka esimerkiks sinne on menossa. :)
Mulla oli hyviä ystäviä ja monia kavereitakin, joista nykyään mun ystäviä on enään varmaan viis. Luonteeltani olin tosi hillitty sillä tavalla, etten halunnut erottautua ihmeellisemmin joukosta. En halunnut antaa ns. mitään aihetta kiusaamiselle, eikä mua kiusattukaan joitakin heittoja lukuunottamatta, mutta sellasia on varmaan kokenut jokainen. 
Milla ♡
Sillon en myöskään kokenut, että mulla olis ollut jotenkin huono itsevarmuus, mutta vasta myöhemmin sen on tajunnut. Saatoin joskus ostaa jonkun paidan, mutta sitten kotona todetakin, etten uskalla pukea sitä kouluun, koska se on esimerkiksi aivan liian värikäs. Lisäksi, jos vaikka oli lisäämässä Instagramiin jotain kuvaa, niin sitä mietti tosi hartaasti, että uskaltaako tätä nyt laittaa ja onko tää kuvateksti hyvä ja niin edelleen. Nykyään en todellakaan ajattele niin paljon, että mitäköhän muut ajattelee jostakin!
Mutta kyllä mulla oli kavereita, jotka mietti vielä hartaammin monia asioita mitä ne teki ja kaikki pienetkin tekemiset tuntu olevan jälkeenpäin tosi noloa ja niitä hävettiin vielä aika kauan, vaikka kukaan ei olis lopulta ees nähnyt. 
Muita ''kamalia'' asioita oli esimerkiks myös menkat koulussa. Oli ehkä kamalinta, kun oli menkat koulussa ja aina oli ihan hirveet kuumotukset vessassa ettei vaan kuulu mitään rapinaa siteestä tai ettei vaan oo tullut menkat läpi. Se asia tarkastettiin kaverilta varmaan tunnin välein.
Jossain vaiheessa oli myös ainakin meijän keskuudessa sellanen villitys, että ruokalassa syötiin vaan vettä ja näkkäriä. Se ei onneksi muistaakseni kestänyt kauheen kauaa. Tarkoituksena ei ollut siis mitenkään esimerkiks laihduttaa, vaan varmaan ''protestoida'' pahaa kouluruokaa vastaan.. Ja siinähän ei siis ollut mitään järkeä, että kannatan kyllä kaikkia syömään vaan sitä kouluruokaa. :D
En osallistunut yläasteella mihinkään koulun jälkeisiin tupakkarinkeihin tai semmosiin, mihin aika monet muut ''sortui'', eikä mua ikinä sellasiin painostettukaan. Joskus olin yhen kaverin mukana siellä ja jos multa kysyttiin, että otanko tupakkaa, niin vaan kieltäydyin eikä sitä ainakaan mun mielestä kukaan pitänyt mitenkään hirveenä asiana. Luulisin, että jos kaverit painostaa sellasiin asioihin mitä ei halua tehdä, niin sitten ehkä on väärien ihmisten seurassa.
Ei välttämättä kannata ees huolestua, jos löysit itestäs joitain samoja piirteitä ja oot yläasteella, sillä kaikki toi on yleensä ihan ohi menevää vaihetta!

Pystyittekö samaistuun joihinkin juttuihin?

Kiitos kun luit!

<3 Noora Emilia
2 kommenttia on "MILLAINEN OLIN KUN ALOITIN YLÄASTEEN?"
  1. Tosi hyvä postaus, ihana idea! Itellä on yläaste niin lähimenneisyydessä, etten osaa vielä analysoida itseni kasvamista niistä ajoista. Jospa jotain on kuitenkin tapahtunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei itelläkään kaueen kauaa seiska luokasta oo, mut oon muuttunut niin paljon, että helppo vertailla. Kyllä varmasti on tapahtunut, huomaat varmaan myöhemmin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♡