Top Social

OMA VERKKOTUNNUS

tiistai 1. elokuuta 2017
Tähän alkuun pakko laittaa suuret pahoittelut siitä, että mun kaikki postaukset on ilmestynyt mun lukijoiden lukulistalle peräkkäin.. En tiedä mistä se johtuu ja jos joku ehkä tietäisi ratkaisun niin kerro ihmeessä!
Mutta hei jes mulla on nyt oma domain, eli verkkotunnus!
Halusin omani Zoner Oy:n kautta, sillä heillä on halvat hinnat jotka mahdollistavat sen, että pienemmätkin bloggaajat voivat investoida omaan domainiin. (Nyt eka tilausjakso -50%!) Lisäksi he ovat kotimainen yritys, jolloin ainakin minulle syntyy mielikuva, että yritys on luotettava. Zoner tarjoaa lisäksi webhotelleja, sekä virtuaalipalvelimia ja hosting asiakkaita heillä on jo yli 10 000.
Alkuvaikeuksien jälkeen kaikki meni ihan hyvin. Tuli pari väärinkäsitystä, jotka siis johtuivat täysin minusta! Kun ymmärsin mokani, minulle silti vastattiin tosi nopeasti ja ystävällisesti. Viestissä oli siis viivat joidenka yläpuolelle piti vastata ja joo vastasin kyllä yläpuolelle, mutta vastasin vielä päivämääränkin yläpuolelle, jolloin viestini eivät menneet perille. Senkin jälkeen kun tajusin mokani, lähetin oikeasti viestini kyseisen viivan yläpuolelle, mutta silti tämän mukaan jonka kanssa juttelin viestini katkesivat välillä kesken. Sen jälkeen sain hänen ihan oman työsähköpostinsa ja siellä vastaukset tulivat aluksi nopeasti, mutta tunnusten ja ohjeiden saamisessa meni kuusi päivää. Tiedän pari muuta, jotka ovat tuolta hankkineet verkkotunnuksensa eikä heidän mukaan vastauksessa mennyt niin kauaa. En tiedä johtuiko sitten siitä, että sähköposti oli tavallaan tämän henkilön oma työsähköposti eikä yleinen Zonerin sähköposti? Noh anyways, sainpa tunnukset kuitenkin ja kaikki päättyi hyvin!


Kun kerroin tästä äidille, hän ei ymmärtänyt ollenkaan että miksi ihmeessä mä halusin oman verkkotunnuksen. Sitä varmasti moni muukin siellä ruudun toisella puolella pohtii, joten listaan tähän muutaman syyn:

Nyt blogini osoite on paljon helpompi muistaa ulkoa. En voinut aiemmin tehdä osoitteestani kauhean yksinkertaista, sillä monet olivat varattuina.
Blogini osoite on paljon lyhyempi. Blogini osoitteessahan oli nimeni perässä kolme a- kirjainta ja tietenkin blogspot.fi pääte, joka pidensi osoitettani paljon. Nyt se näyttää paremmalta, sekä mahtuu helpommin esimerkiksi Instagramin profiiliin. 
Blogi näyttää ammattimaiselta ja virallisemmalta.
● Blogi tuntuu enemmän täysin omalta.
Vaikuttaa siltä, että blogiin on nähty vähän enemmän vaivaa.

Päätteitä on montaa eri vaihtoehtoa, joista minä valitsin .fi päätteen pitkän pohdinnan jälkeen. Aikaisemmin olin täysin varma, että otan .com päätteen, mutta päädyin kuitenkin toisiin aatoksiin. Suomalaisena .fi pääte tuntuu vaan jotenkin luonnollisemmalta. Olen kuitenkin kuullut, että voi ostaa vaikka kaksikin päätettä, mutta vielä en niin tee. Ehkä joskus sitten! 
Tässä ohjeet verkkotunnuksen ohjaukseen: Verkkotunnuksen ohjaus Bloggeriin (klik)

Eikä ole pelkoa, että tulisi esimerkiksi seuraajakato! Jos menee vanhalla osoitteella, se ohjaa suoraan tänne uuteen. :)

YhteistyössäZoner Oy

Onko sulla oma domain / oletko harkinnut sitä?


❥ Noora Emilia
22 kommenttia on "OMA VERKKOTUNNUS"
 1. Juuri tällä hetkellä, toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, mäkin hankin just eilen Zonerilta omat tunnukset! :D Ihan sikakätevät.

  VastaaPoista
 3. Mäkin oon tätä Ellin postauksesta asti pohtinut. En oo kuitenkaan vielä edes vuotta tätä blogia pystyssä pitänyt, niin en ihan vielä tunnuksia hanki. Ehkä sitten kun tuntuu että bloggaaminen on vähän vakiintuneempaa :) Tää kiinnostais kuitenkin erityisesti sillä tahtoisin mun blogin osoitteen olevan pelkkä sarav eikä saraoonav, mutta kuten sanoit, monet osoitteet ovat varattuja. Lisäksi oma verkkotunnus antaa kyllä ehdottomasti ammattimaisemman vaikutelman!

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mullakaan ei oo ollut ees puolta vuotta joten mietin tätä kyllä hetkisen.. mutta eipä silti kaduta! Mutta ehtii sitä myöhemminkin. 😊

   Poista
 4. Oma domain ois kyllä niin siisti! Tää sun osote on nyt kyllä paljon helpompi muistaa :)

  VastaaPoista
 5. Aion kyllä ehdottomasti hankkia jossain vaiheessa oman domainin, mutta en ihan vielä koe sitä ajankohtaiseksi :D Oma domain on kyllä oikeasti siitä kätevä, että muiden on helppo muistaa se ja se on sopivan lyhyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä mikään kiire toki oo! Hanki se sitten, kun siltä tuntuu mutta se on kyllä joo tosi kätevä! :)

   Poista
 6. Oma domain on haave mutta kauhutarinoita luleneena/kuulleena pelkään että kaikki postaukset häviää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huui toivottavasti mulla ei häviä! Ja noo ehkä sä joskus vielä uskallat. :)

   Poista
 7. Voi hitsi, nyt pitää itekin alkaa vakavasti miettimään oman domainin hankkimista. :-D Varmasti siitä olis enemmän hyötyä, kuin haittaa. Mutta saa nyt nähdä, ei mua se blogspot.com-liite vielä niin paljon häiritse. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kyllä on! Eikä oo yhtään kalliskaan. :)

   Poista
 8. Oon miettinyt tätä myös omaan blogiin, ehkä mun vielä joskus pitää hankkia!

  VastaaPoista
 9. Oma nettiosoite antaa kyl heti paljon ammatillisemman kuvan blogista, ja onhan se helpompaa muistaaki : )

  VastaaPoista
 10. Kiva, että löytyy muitakin, joilla meni vähän pidempään niiden tunnusten saamisessa. Mä tilasin tuolta myös oman verkkotunnuksen noin kuukausi sitten ja menihän siinä muutama päivä että sain sen toimintaan mutta ongelma johtui itsestä joten ei ainakaan voi Zoneria syyttää. Oli todella helppo käyttää niiden nettisivua ja muutenkin voi antaa vaan positiivista palautetta. Tuo tarjous on kyllä ollut voimassa ja todella pitkään, mutta eipä se varmaan ketään haittaa. :)

  vinuski.blogspot.com
  mimmim.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kaikilla muilla on kaikki ollut niin helppoo ja nopeeta heh. :D Mullakin osaksi kesti itseni takia ja osaksi ei mutta oon silti tyytyväinen! 😊 Eipä varmaan, hyvähän se tarjous vaan on!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♡