Top Social

VINKKEJÄ KOULUNKÄYNTIIN (lukio)

maanantai 7. elokuuta 2017
Jes koulut alkaa kohta!! (Ei oikeesti jes) Mutta anyways, niin kun otsikosta varmaan pystyy päättelemään, niin tänään annan teille muutamia vinkkejä koulunkäyntiin! Ite oon tosi suunnitelmallinen, joten oon hyvä antamaan vinkkejä, vaikka se oma toteutus sitten onkin välillä hieman heikkoa, mutta eiköhän se oo välillä kaikilla. Suluissa lukee, että lukio, sillä itehän käyn lukioo ja osa vinkeistä liittyy oikeastaan vaan siihen, mutta tietysti joistain vinkeistä kaikki voivat hyötyä! Ja sori muuten, että noi fonttikoot heittelee. Tein tän postauksen jo aikoja sitten ja kopioin sen Wordista ja en enää millään saa noita tekstejä normaalin kokoiseksi. Ne näyttää ihan normaalilta tässä luonnostilassa, mutta oikeasti ne ei ole. Mutta toivottavasti ei ihan hirveesti haittaa! :)

1. Koeviikon lähestyessä kirjoita valmiiksi kalenteriin koepäivät ja suunnittele minä päivinä aiot lukea kuhunkin kokeeseen.
2. Kun jakso on vaihtumassa, vaihda herätykset puhelimeen jo heti viikonlopun aikana. 
Kenenkään mielestä ei oo varmaan kiva herätä liian myöhään tai varsinkaan liian aikasin!
3. Käytä hyppytunnit hyödyksi.
Kun olin lukion ekalla luokalla, vähän jopa ihmettelin, että miten jotkut jaksaa tehdä koulujuttuja jopa hyppytunneilla, mutta nykyään aattelen, että on tosi kätevää tehdä sillä ajalla vaikka läksyt, niin voi kotona ottaa rauhallisemmin ja tehdä muita juttuja.

4. Ota evästä/ rahaa kouluun.
Pienikin patukka tai yks banaanikin saa jaksaan viimeset tunnit paremmin!
5. Kuuntele tunnilla.
Ite oon suhteellisen huono kuunteleen, koska oon vaan usein niin omissa maailmoissa. Sillon joskus on kuitenkin tosi kiva, jos kokeessa muistaa jonkun asian, kun muisti sen vaan tunnilta!

6. Älä jätä annettujen tehtävien tekemistä viime tippaan.
Tiiän, että tosi monilla tää juttu on se oma heikkous, mutta oikeesti jos hoitaa asiat ajallaan se lieventää paljon stressiä.

7. Keskity eniten niihin aineisiin, joista pidät ja jotka aiot kirjoittaa.
Tää on niille, jotka ei oo semmosta ylisuorittaja tyyppiä. Lukion alussa yritin saada hyviä numeroita melkeinpä kaikesta ja pettymys oli kova, kun aina sitä numeroo ei tullutkaan, jonka olis halunnut. Jossain vaiheessa sitä kumminkin tajusin, ettei kaikessa tarvii mennä niin hyvin.

8. Tarkkaile sun aineiden keskiarvoa.
Aineiden keskiarvot näkyvät lukion päättötodistuksessa ja jos haluat, että se näyttää suhteellisen hyvältä, niin kannattaa tarkkailla sun aineiden keskiarvoa. Sillon tiiät, että tarviiko sun esimerkiks panostaa johonkin aineeseen enemmän seuraavalla kerralla saavuttaaksesi toivenumeron tai päinvastoin voitko ottaa ''rennommin''.

Tässä nyt muutama. Toivottavasti jollekin on apua!

Mua kiinnostaisi kuulla, jos siellä on opiskelijoita että mitä te opiskelette?


❥ Noora Emilia
16 kommenttia on "VINKKEJÄ KOULUNKÄYNTIIN (lukio)"
 1. Yksi sun vahvuuksia on aina ollut suunnitelmallisuus. Hyviä vinkkejä. 😆

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä! Itse vannon tuon 7. kohdan nimeen. Nehän ne loppujen lopuksi on kaikkein tärkeimpiä aineita, mitkä aikoo kirjoittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinpä!! Muut kunhan suorittaa nii hyvä on. :D

   Poista
 3. Hyviä ja mielenkiintoisia vinkkejä myös mulle, kun suoritan kaksoistutkintoa! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä! Toi kuudes kohta oli munkin heikkous koko lukion ajan :D Aina jokaisen jakson ajoissa vannoin itelleni, että alotan kaiken tekemisen tarpeeksi ajoissa, ettei sitten viimesenä iltana iske paniikkia, muttamutta joka kerta huomasin kirjoittavani jotain esseetä tuskanhien valuessa. Jospa nyt tänä vuonna tuolla uudessa koulussa olisi vähän viisaampi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Voi eii. 😂 Ainoot mitä mä oon jättänyt viime tippaan on varmaan ryhmätyöt mutta neki on saatu kuitenkin aina valmiiks ajallaan! Toivottavasti. :) Tsemppiä uuteen kouluun!

   Poista
 5. Varsinkin nyt tässä ammattikorkeessa mun pitäis oikeasti ottaa vinkistä opikseni ja opetella hoitamaan asiat ajoissa... :D t. palautan tehtävät aina tyyliin viisi minuuttia ennen palautuslaatikon sulkeutumista hahah😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa jotkut ei koskaan opi! Ei vaan voi olla ettet sä nyt vielä ihan toivoton tapaus oo! ;D

   Poista
 6. Tää oli kiva postaus Noora! Itsekin kun olin lukiossa niin koin osan näistä sun vinkeistä tosi hyviksi itselle :) Ja kantapään kautta tuli kyllä opittua se, ettei tehtäviä kannata jättää viimetippaan.. :D

  ainokaisar.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Aino! :) Jep voi sitä stressin määrää, kun on liikaa tekemättömiä töitä. :D

   Poista
 7. Tosi kiva postaus vaikken itse enään opiskelekkaan, mutta tälläistä olisi kyllä kovasti kaivannut opiskelun aikana! :D hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 8. Hyviä vinkkejä! Mä noudatin itsekin lukiossa tota 7-kohtaa, sillä olisi ollut todella raskasta koittaa suoriutua kaikista täydellisesti. Mä alotan tässä muutaman viikon päästä suomen kielen opinnot Tampereen yliopistossa, ja ekaa kertaa pitkästä aikaa oon innoissani koulun alusta!!♥ Ainakin vinkit viisi ja kuusi tulevat käyttöön tänä syksynä, sillä tunneilla kuuntelu kyllä kannattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!! Ja onnea koulupaikasta, ihanaa jos se on mieluinen. 😍

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♡